Vinete umplute (Karniyarik) și alte delicatese turcești
Vinete umplute - 2-3 vinete mici ( sau in functie de cate persoane sunt ), carne tocata sau fasii de carne de pui deja preparat, 1 ceapa mare uscata, 1-2 ardei grasi, 1 rosie mai mare - sau nu, 3 catei de usturoi,patrunjel,sare,piper.
Ciuperci umplute: 10-12 ciuperci, usturoi ras - 3 catei, cascaval, branza, marar, patrunjel, cimbru - si alte verdeturi sau condimente daca doriti.
Pentru decor: patrunjel, menta proaspete si rosii.
Vinetele umplute cu legume si cascaval sunt aperitive sanatoase si delicioase. Potfi servite cu succes la orice ocazie festiva sau pentru o masa delicioasa. Vinetele se spala si se taie in doua pe lungime. Miezul se scoate si se taie marunt.
Vinete barcute este o reteta simpla de vinete umplute. Pentru aceasta reteta cu legume aveti nevoie de 2-3 vinete.
Umplutura se poate face cu aproape orice. Eu am ales carne de pui, ciuperci, miez de vinete, ceapa, usturoi, ardei rosu, ardei iute, susan negru, cimbru.
| Pentru ca aromele sa se imbine si ca sa economisiti timpul, toate mancarurile se pun pe aceeasi tava la cuptor... |
| ... sau se pot face separat in tigaie... |

Comentarii
Trimiteți un comentariu