Vinete umplute (Karniyarik) și alte delicatese turcești


Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt o mancare delicioasa potrivita atat pentru cina cat si pentru pranz.Corabioarele din vinete cu legume la cuptor sunt excelente pentru perioadele de post, fiind si aspectoase, dar mai ales satioase.
Vinete umplute - 2-3 vinete mici ( sau in functie de cate persoane sunt ), carne tocata sau fasii de carne de pui deja preparat, 1 ceapa mare uscata, 1-2 ardei grasi, 1 rosie mai mare - sau nu, 3 catei de usturoi,patrunjel,sare,piper.
Ciuperci umplute: 10-12 ciuperci, usturoi ras - 3 catei, cascaval, branza, marar, patrunjel, cimbru - si alte verdeturi sau condimente daca doriti.
Pentru decor:  patrunjel, menta proaspete si rosii.
Vinetele umplute cu legume si cascaval sunt aperitive sanatoase si delicioase. Potfi servite cu succes la orice ocazie festiva sau pentru o masa delicioasa. Vinetele se spala si se taie in doua pe lungime. Miezul se scoate si se taie marunt.















Vinete barcute este o reteta simpla de vinete umplute. Pentru aceasta reteta cu legume aveti nevoie de 2-3 vinete.







Umplutura se poate face cu aproape orice. Eu am ales carne de pui, ciuperci, miez de vinete, ceapa, usturoi, ardei rosu, ardei iute, susan negru, cimbru.








Pentru ca aromele sa se imbine si ca sa economisiti timpul, toate mancarurile se pun pe aceeasi tava la cuptor...

... sau se pot face separat in tigaie...









Comentarii