Bucătarul Sukru Karaaslan, în vizită la Ziarul Libertatea

Ioana Popescu impreuna cu celebrul bucătar turc şi patronul restaurantului Adress din Bucuresti, Sukru, în vizită la Ziarul Libertatea, cu Baclavale turceşti.

FOTO: DAN BISTRIŢEANU - LIBERTATEA
Sukru Karaaslan, în vizită la Ziarul Libertatea

Restauratul Adress - Str. Nerva Traian nr.27-33 spatiu p9, sector 3, in zona metrou timpuri noi 0040012390 Bucharest

Ingrediente BACLAVA:


250–-300 g foi de placinta
150 g margarina
250 g miez de nuca
1 lingurita scortisoara
200 g zahar
120 g miere
150 ml apa
1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori

Preparare
Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale.
Sukru şi Ioana Popescu
2Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Pastrati pentru suprafata foi intregi.
3Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.
4Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul la 350°F. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se taie dupa preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi, etc. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos. 
5Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom sau apa de flori. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic.
6Se servesc reci.






Sukru a fost pentru 5 ani co-realizatorul dar şi bucătarul unor emisiuni de suuces precum Fotoliul Roşu . OTV şi Gazi Show - OTV şi GIGA TV cu Gazi Demirel, apoi alături de Ioana Popescu la Ioana Night Show - 6TV şi GIGA TV. După ce la începutul acestui an şi-a deschis împreună cu un prieten asociat, restaurantul Adress, Sukru a făcut o pauză în televiziune, pauză care însă, sperăm cu toţii că va dura foarte puţin.

Comentarii