Aripioare fără sare, în sos de lămâie şi cu mirodenii!
Este o reţetă foarte sănătoasă pe care am gătit'o ptr cei care nu au voie SARE. Mai precis pentru mama şi pentru bunica mea care au probleme cu inima şi trebuie să evite, din păcate, sarea. Dar la final, după ce aţi gusta şi voi, aţi jura că am pus totuşi sare, aşa de gustoase au fost!
De reţinut: aripioarele trebuie arse la început cam un minut pe foc, apoi lăsate în baiţ + lămâie, ulei măsline, piper, ardei iute, un pic de usturoi, mirodenii indiene dacă aveţi sau tunisiene care nu au sare, eventual un pic de cimbru şi sau mentă măcar o oră, apoi prăjite în baiţul ăn care au fost puse 15 minute pe fiecare parte - de pus din când în când un pic de apă pentru a nu se arde.
Notă: farfuria merge bine aranjată cu gref, morcov, capere, şi pătrunjel sau mărar, care sunt şi sănătoase dar şi dau un gust mai bun mâncării şi la final un aspect mai plăcut dish+ului!
De reţinut: aripioarele trebuie arse la început cam un minut pe foc, apoi lăsate în baiţ + lămâie, ulei măsline, piper, ardei iute, un pic de usturoi, mirodenii indiene dacă aveţi sau tunisiene care nu au sare, eventual un pic de cimbru şi sau mentă măcar o oră, apoi prăjite în baiţul ăn care au fost puse 15 minute pe fiecare parte - de pus din când în când un pic de apă pentru a nu se arde.
Notă: farfuria merge bine aranjată cu gref, morcov, capere, şi pătrunjel sau mărar, care sunt şi sănătoase dar şi dau un gust mai bun mâncării şi la final un aspect mai plăcut dish+ului!
Comentarii
Trimiteți un comentariu