|
Ciorba de pui cu albituri și cu smântână este totuși diferită de Ciorba a la grec, dar se face oarecum la fel.
În loc de păstârnac puteți pune țelină. Sau și una și alta. Se pun și cartofi, dacă doriți sau chiar și orez sau paste.
Avem nevoie de: 1 pui - sau piept sau aripi dacă nu aveți altceva - o ceapa medie - 2-3 morcovi - păstârnac sau/ și țelină - 2 gogosari mai mici (sau 1 mare) - opțional - 4 linguri de smantana - 1 galbenus de ou - fidea, cartofi sau orez - optional - 1 lingura de bors instant - 1/2 legatura marar sau patrujel verde
|
Pont: puteti pune de la inceput 2 litri de apa si sa lasati ciorba sa fiarba mai mult, chiar daca legumele sunt moi. Cu cat fierbe mai mult, cu atat va fi mai gustoasa, pentru ca toate aromele se intrepatrund, iar ciorba devine foarte concentrata.
Apropo, pentru cine nu știe o să explic ce înseamnă albitura: Albitura reprezinta radacinile de patrunjel, pastarnac (legume cu radacina alba )eventual telina folosite la supe si ciorbe.
Comentarii
Trimiteți un comentariu