Ciorba de burtă a la IOANA

Ciorba de burtă este unul dintre tipurile de mâncare tradiţională românească pe care unii o detestă, iar alţii o adoră. Iată 11 reţete pentru ciorbă de burtă.




















Ingrediente:
- 1 kg burtă de vită prefiarta
- 1 morcov mare
- 1, 2 cepe potrivite
- 1 ţelină
- leuştean
- 1 căpăţâna de usturoi
- 2 ouă
- 400 g smântâna
- oţet, 1 polonic... sau după gust
Preparare:
Burta spălată bine se pune la fiert într-o oală de 8 l şi se lasă până scade 3 sferturi ... iese o zeamă albicioasă ... se toacă ceapa, morcovul, ţelina şi se pun la fiert în această zeamă. Se scoate burta, se taie fâşii subţiri şi se pune din nou la fiert cu zarzavatul. Când e gata se pisează usturoiul, se amestecă gălbenuşurile de ou cu smântâna şi se adaugă 1-2 polonice de zeamă fiartă, un pic răcită. După ce se stinge focul la ciorbă, se drege cu un polonic de oţet (depinde de cât de tare este acesta) şi se pun smântâna cu ouăle, iar la sfârşit se adaugă leuşteanul.

Comentarii