Monstrul: piciorusul de curcan!


Cand iti aduce sotul un asemenea "animal" (curcan) in casa ca sa il gatesti, initial te bucuri, apoi te iei cu mainile de cap pentru ca realizezi ca trebuie sa cauti cele mai mari tigai, oale si tavi din casa, ca sa incapa. Am facut doua feluri de mancare (care ne-au ajuns vreo saptamana) din aceast bucatoi:
supa de curcan cu legume si curcan la tava,
dupa cum se poate observa in imaginile de mai jos.
Dupa ce sotul taie in doua "piciorusul" cu satarul, pentru ca tu la 45 de kilograme ale tale nu ai forta sa faci asta, si poate te mai si tai, rezulta doua bucati (tot mari!) de picior de curcan pe care le asezi in felul urmator:
1. Cea mai lata in tava unsa in prealabil cu ulei/unt.
2. Cealalta intr-o oala cat ma incapatoare cu apa cu putina sare.

PONT: Daca aveti timp si nu trebuie sa plece in 3 ore sotul la munca si pofteste la friptura de curcan, ar fi bine sa lasati bucata pentru friptura (crestata sau nu, dupa cum doriti) intr-un baitz de condimente, verdeturi si ulei peste noapte, ca sa se patrunda si sa se fragezeasca. Daca nu aveti timp, asta e, oricum la cuptor data se prind destul de bine aromele in carne.
 In principal de retinut este ca aceasta pasare se gateste ca si puiul, dar are un gust care seamana mai mult cu vita. Asadar e ca si cand ai face supa de pui si pui la cuptor. Dar ar fi mai bine sa urmariti imaginile ca sa va dati seama mai bine cum se face. Spor la treaba!!!





























Comentarii