Porc cu legume in sos de bere la tava. Interzis islamistilor.

Buna seara tuturor. Azi voi posta o mancare ffff buna, dar care, din pacate, este interzisa celor care nu au voie, din cauza religiei, sa consume porc si alcool.
Este vorba despre o mancarica de porc - ceafa si sunca cu grasime (cum imi place mie) la tava, cu ceva legume, si in atentie: sos de bere, plus ceapa si piper si alte ingrediente.... A fost delicioasaaaa!

Iata reteta:

Porc cu legume in sos de bere la tava (by Ioana & Edy)

- cateva bucati ceafa de porc cu sau fara grasime
- cateva bucati de sunculita
- o bere
- cativa catei de usturoi
- o ceapa
- un morcov
- sare
- mirodenii (cimbru, pieper si ce mai vreti sa puneti voi)
- cateva linguri cu ulei





Garnitura

- cartofi (pe care i am facut piure)
- unt/margarina
- sare, piper
- smantana/iaurt
- patrunjel, ceapa verde si busuioc taiate marunt


Sos

- sos de bere, piper, 2- 3 cepe si jumatate de plic praf de sos de piper & jumatate de plic praf de sos de branza (daca nu aveti, asta e, iese si fara pliculete).

Preparare

In tava se pune uleiul, apoi carnea, iar deasupra, asezate cat mai bine, sunca taiata in bucati mai mic, mirodeniile, sarea, cateii de usturoi, ceapa (taiata in bucati medii), morcovul, taiat rondele si berea.
Se lasa la cuptpor, la foc mediu cam jumatate de ora-50 de min. Apoi se intorc bucatile de carne si se lasa la foc foarte mare cam inca 30 de minute.
In timpul asta se poun cartofii curatati si taiati in bucati medii la foc in apa cu sare (cam 2-3 lingurite de sare). La final, dupa ce s-au fiert, se arunca apa in plus si se face piure-ul, in care mai adaugi untul /margarina si iaurtul/smantana.

Separat se face sosul din cepele taiate marunt, ulei, piper, bere, un pic de faina (f putin) si ce condiemente mai vreti. Pe farfurie, dupa ce ati asezat carnea, piure ul si sosul, se presara verdeturile (patrunjel, ceapa verde si busuioc, taoate marunt).
Pofta buna!!!!






Comentarii